Добредојдовте во турнирската база на податоци на chess-results.com

Chess-Results.com е моќен и посветен сервер само за chess-results.

Архивата на турнири на chess-results.com содржи повеќе од 215.000 турнири од целиот свет, од клупски турнири од Европски шампионати и шаховски Олимпијади. Ова е овозможено од програмот на Swiss-Manager, од административните програми за шаховски натпреварувања, кои соработуваат многу тесно со chess-results.com.

Барај турнир

Овде можете да побарате турнир и да ги прикажете/печатите/извезете во Excel конечните резултати, парувањата во колата, табели со партии и др.

Барај играч

Овде можете да ги пронајдите сите турнири каде играчот играл и да ги прикажете/печатите/извезете во Excel сите детали за играчот и турнирите.

Барај партија

Овде можете да ги пребарате партиите и да ги погледате online или да ги презевмете во PGN формат.

Контакт

За прашања, предлози и критики Ве молиме да ми пратите (Heinz Herzog) E-mail на :
contact@chess-results.com (Please in English or German)

Избор на турнир

Сортирај спрема

Бр.ТурнирФЕД.знамепоследно ажурирање
1Cat Sub 18 Serial Chihuahua Fecha 1 60 Finish MEX
0 Минути
2PAVITHRA INTERNATIONAL SCHOOL U-15 CHESS TOURNMENT 23 FEB.9553301959 IND
0 Минути
38th KUSESS International Chess Championship 2020 Under 15 Individuals MAS
0 Минути
4Torneo de Ajedrez "Divervacaciones" Club de Ajedrez Huánuco SUB 10 PER
1 Минути
5Sub 12- I Torneo de Ajedrez 2020 "Descubriendo Nuevos Talentos" PER
2 Минути
65o. Torneo Blitz Club de Ajedrez Metrorrey 2020 MEX
2 Минути
7Torneo Duplas Tabasco 2020 Categoria Libre MEX
2 Минути
8Cat Sub 14 Serial Chihuahua Fecha 1 60 Finish MEX
3 Минути
9Lijaque primaria baja 2019-2020 Clausura Jornada 2 MEX
6 Минути
10Club Argentino de ajedrez- BLITZ SABADO 22/02/20 5 MIN. + 2 SEG. - 11 RONDAS - COMIENZA 18:15 HS. ARG
7 Минути
11Sub 8 I Torneo de Ajedrez 2020 "Descubriendo Nuevos Talentos" PER
7 Минути
12Torneo Duplas Tabasco 2020 Categoria Infantil MEX
8 Минути
131er. Torneo Lichess-CAT FEBRERO 2020 MEX
8 Минути
14 Juegos Nacionales de CONADE 2020 Etapa Estatal de Yucatán Categoría 2002 - 2003 Rama Femenil MEX
8 Минути
15Club de Ajedrez La Plata Torneo Rápido de Carnaval ARG
9 Минути
16 Juegos Nacionales de CONADE 2020 Etapa Estatal de Yucatán Categoría 2002 - 2003 Rama Varonil MEX
9 Минути
17 Juegos Nacionales de CONADE 2020 Etapa Estatal de Yucatán Categoría 2004 - 2005 Rama Varonil MEX
9 Минути
18Cheras Sentral Chess Tournament Edition 2 Open MAS
9 Минути
191st SMCA PUNE DISTRICT CHESS TOUNAMENT U9 23-02-2020 IND
9 Минути
20 Juegos Nacionales de CONADE 2020 Etapa Estatal de Yucatán Categoría 2006 - 2007 Rama Varonil MEX
9 Минути
21Cheras Sentral Chess Tournament Edition 2 B12 MAS
9 Минути
22 Juegos Nacionales de CONADE 2020 Etapa Estatal de Yucatán Categoría 2006 - 2007 Rama Femenil MEX
9 Минути
23 Juegos Nacionales de CONADE 2020 Etapa Estatal de Yucatán Categoría 2008 y Menores Rama Varonil MEX
10 Минути
24 Juegos Nacionales de CONADE 2020 Etapa Estatal de Yucatán Categoría 2008 y Menores Rama Femenil MEX
10 Минути
25Турнир в г.Артёме 23 февраля. Турнир А. RUS
11 Минути
26Otoño Trebejos 2020 URU
11 Минути
271ST SMCA PUNE DISTRICT CHESS TOURNAMENT 23rd FEB2020 .contact 9987797792 IND
11 Минути
28CAMPEONATO DISTRITAL SUB 10 2020 - LIGA DE AJEDREZ DE BOGOTA COL
12 Минути
29Lijaque Secundaria/Prepa 2019-2020 Clausura Jornada 2 MEX
12 Минути
30Турнир в г.Артёме 23 февраля. Турнир В. RUS
13 Минути
31Cheras Sentral Chess Tournament Edition 2 G18 MAS
15 Минути
322020 MesaMall Chess Tournament (23 Feb 2020) Under 12 (National Level) MAS
15 Минути
33CAMPEONATO DISTRITAL SUB 8 2020 - LIGA DE AJEDREZ DE BOGOTA COL
15 Минути
341st SMCA PUNE DISTRICT CHESS TOUNAMENT U11 23-02-2020 IND
17 Минути
35Cheras Sentral Chess Tournament Edition 2 B18 MAS
17 Минути
36Cheras Sentral Chess Tournament Edition 2 G12 MAS
17 Минути
37III Torneo IRT Mikhail Tal Mago de Riga 2020 BOL
19 Минути
38VIII TorryPrix de Ajedrez "Verano Mentes Power 2020" PER
19 Минути
39VIII TorryPrix de Ajedrez "Verano Mentes Power 2020" PER
19 Минути
40OPEN - I Torneo de Ajedrez 2020 "Descubriendo Nuevos Talentos" PER
19 Минути
41Richmond Rapidplay 127 U120 Section ENG
19 Минути
42PAVITHRA INTERNATIONAL SCHOOL OPEN CHESS TOURNMENT 9553301959 IND
20 Минути
432020 MesaMall Chess Tournament (23 Feb 2020) Under 18 (National Level) MAS
21 Минути
44Cheras Sentral Chess Tournament Edition 2 G09 MAS
22 Минути
45Nacionales CONADE 2020 Etapa Estatal Zacatecas 15-16 años (2005-2004) Varonil MEX
22 Минути
46Cheras Sentral Chess Tournament Edition 2 B09 MAS
23 Минути
471st SMCA PUNE DISTRICT CHESS TOUNAMENT U7 23-02-2020 IND
24 Минути
48Campeonato Provincial Valencia Sub-18 Sede:Canals ESP
25 Минути
49FESTIVAL DE AJEDREZ COPA IX ANIVERSARIO CLUB "JAQUE MATHEUS" PER
25 Минути
50Campeonato Metropolitano Juvenil 2020 - Sub 10 Absoluto PER
25 Минути